Akaroa

Mandag den 26. februar 2018

Akaroa er en hyggelig by, der er meget fransk inspireret. Mange af husene i hovedgaden er bygget af træ, og der findes flere trækirker, men der ikke et overflod af butikker.  Byen ligger meget smukt ved en fjord med en lille havn, hvorfra man kan komme på forskellige cruises. I dag blæste det imidlertid for meget, så alle sejladser var aflyste.

Vi valgte derfor at køre ud til kysten til Okains Bay. Det var en meget smuk tur over bjerge med hårnålesving og en fantastisk udsigt over Akaroa. Der var stille og fredfyldt i Okains Bay, der virkede lidt ødet, men der var dog et lille Maori museum, hvor vi gjorde holdt. Køkkenpersonalet havde ferie, så vi kunne ikke få noget at spise. Kom igen om 5 år, så ser museet helt anderledes ud, fik vi at vide. Måske var køkkenpersonalet, så også kommet tilbage fra ferie?

I det hele taget er New Zeelændere meget gæstfrie og imødekommende, og ingen vi har talt med, er i tvivl om, hvor Danmark ligger. Vi føler os vældigt godt tilpasse.

Efter vi kom hjem fra turen til Okains Bay, tog vi traveskoene på og gik en 3 timers tur op i bjergene, Children’s Bay Walk, til et udsigtspunkt, hvor vi kunne se Onawe Peninsula og Akaroa. På turen var der skulpturer af giraffer og på toppen var et næsehorn.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *