Akaroa-Christchurch-Dunedin

Tirsdag den 27. februar 2018

Efter et par dages ophold i Akaroa, fortsatte vi til Dunedin. Vi gjorde et ophold i Christchurch på et par timer. Christchurch blev ramt af et jordskælv i 2011 med en masse ødelæggelser, og 187 mennesker omkom. Byen bærer stadig præg af de mange ødelæggelser, og en meget stor genopbygning af huse og veje er stadig i gang. Det er ganske imponerende at se de mange flotte bygningskomplekser, der allerede var opført, og sporvognskonduktøren på den rundtur, vi foretog, kunne stolt berette, at man var i gang med at opføre et 6 stjernet hotel på et af byggetomterne. Selve bykernen består af mange nyopførte bygninger, og kendetegnende for Christchurch er de mange gavlmalerier.

Inden vi forlod Christchurch var vi henne at se The Cardboard Cathedral, der blev  bygget efter jordskælvet. Den kirke, der oprindelig var her kollapsede og blev jævnet med jorden, og 2 år efter blev “pap-kirken”, The Transitional Cathedral, opført i pap, lokalt træ og stål. Den japanske arkitekt, Shigeru Ban, havde tidligere bygget en kirke af pap efter et jordskælv i Japan. Kirken var lys og stilren og båret af stolper af pap.

Tæt ved kirken var der opstillet 187 hvide stole til minde om de omkomne efter skælvet.

Vi havde nu 371 km foran os. Det var ligeud, så langt øjet rakte. Moeraki Boulders var et af de få højdepunkter, der var på turen. Vi gik ned på den brede strand for at se de kæmpemæssige runde sten, der siges at være flere millioner år gamle, og som man ikke ved, hvor kommer fra.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *