Dunedin – Te Anau

Torsdag den 1. marts 2018

I dag gik turen i første omgang til Sydøens største by Invercargill og derefter til Te Anau. Turen fra Dunedin til Invercargill var smukkere og mere afvekslende end turen fra Christchurch til Dunedin. Jo længere sydpå vi kom, jo mere grøn og frodig blev øen.

I Balclutha kørte vi ad Scenic Route videre mod Sydøens sydligste by, Invercargill. Inden vi nåede frem til Invercargill gjorde vi et pitstop ved Florence Hill Lookout, hvorfra vi kunne se ned på Tautuku Beach med den brede flotte sandstrand. Vi havde sat næsen op efter at komme til Cathedral Cave, men vejen hertil var desværre spærret.

Vi kørte derfor til Curio Bay, for nu ville vi altså se de pingviner, vi endnu forgæves havde forsøgt at se. Kysten her var meget særpræget, lava og en millioner år gammel fossilskov, et sted hvor både de blånæbede og gule pingviner holdt til. Endnu engang måtte vi sande, at vi ikke havde ramt det rigtige tidspunkt. Skal man se pingviner er det enten tidligt om morgenen eller ved tusmørke om aftenen.

Vi fik sen frokost i Queenspark i Invercargill, inden vi fortsatte til vores bestemmelsessted Te Anau.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *