Wanaka – Fox

Søndag den 4. marts 2018

Stod op til en solfyldt morgen og fik morgenmad på terrassen. Vi startede vores dagtur kl. 10.
Vi gjorde et fotostop ved Lake Hawea – igen motiver til præmiefotos. Turen fortsatte langs den smukke sø, der blev afløst af en rute, der fulgte Lake Waneka. I Makarora skiftede vejret til småregn og dis samt 17 grader. Det var ikke første gang, vi oplevede de store vejrskift og temperatursvingninger på turen.

Vi kørte nu i Mount Aspiring National Park, landets tredie største nationalpark, som er på UNESCO’s liste over fredede nationalparker.
Vi gjorde et stop 8 km efter Makarora, for at gå ind i regnskoven til  Blue Pools. Det styrtregnede nu, og vi iklædte os Faktas billige regnslag, inden vi gik den ialt 30 minutters lange tur til Blue Pools.

Ad en våd og spændende rute i regnskoven med høje mosbegroede træer og flotte anlagte stier – og over to hængebroer, nåede vi frem til Blue Pools. Et flot skue, hvor Makarora River mødtes med Blue River. Det var vanskeligt at åbne iPhonen pga de drivvåde fingre, men det lykkedes at få taget nogle mobilbilleder efter flere forsøg. Blue Pools var ikke turkisblå i dag som i turistbrochurerne.

Vi kørte gennem Haast passet, 564 m over havet, uden at bemærke det. I Haast kørte op til en possum, merino store med lækre trøjer, der kunne udfordre enhver kvindes pengepung. Regnen stod ned i stænger, men vi kunne sidde tørskoet under forretningens halvtag og indtage de levnede pizza slices fra i aftes

Haast Visitor Center lå i nærheden. Der var her lavet en flot udstilling om regnskovene, fugle, fisk og dyrelivet i hele området. Det regnede stadigt, og vi kørte nu mod vores bestemmelsessted Motel Sunset i Fox.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *