Roturoa

Mandag den 12. marts 2018

I følge vejrudsigten skulle vi få heavy rain i dag. En cyklon skulle ramme nordøen, men vi startede i solskin og sommertemperaturer. Kørte gennem Roturoa på vej ud til Champagne poolen i Wai – O – Tapu, som vi var ved i aftes – efter lukketid.

Wai-O-Tapu Thermal Wonderland var en kæmpeoplevelse. Området var bogstaveligt talt dækket med sammenstyrtede kratere, kolde og kogende mudderpøler, vand og dampende fumaroles, huller i jorden, der lukkede damp og gas, så som kuldioxid, svovldioxid, saltsyre og brintsulfid ud.

Vi gik på gangbroer i et øde og særpræget terræn med vulkansk aktivitet, hvor vandet var over 100 grader, og hvor overfladerne varierede i farve alt efter, hvilke mineraler der var de dominerende. Og så var der en gennemtrængende lugt af rådne æg.

Vi brugte 2 timer ialt på de afmærkede vandreruter i området, og kan kun sige, at Wai-O-Tapu må være et must for alle New Zealand farere.

Kl. 17.20 blev vi hentet af en bus fra Tamaki Maori Village, da vi havde tilmeldt os en kulturel Maori aften med krigsdans, optræden, sang og dans. Aftenen sluttede med et festmåltid, Hanghi, der var tilberedt i jorden. Det hele foregik i øsende regnvejr, men humøret var højt.

Vi var mange nationaliteter samlet i den bus, der kørte os ud og hjem, og den kvindelige buschauffør opfordrede alle nationaliteter på skift til at synge en sang. Vores danske bidrag var “Jeg ved en lærkerede” . Vi vil nok aldrig glemme, da hun kørte 5-6 gange rundt i en rundkørsel i den store bus, mens hun sang “We’ll be comming   round the mountains when we come”. Politiet havde the pause, sagde hun.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *