Pahia

Fredag den 16. marts 2018

Vi fik checket ud fra hotellet og hentede bilen i den ekstremt snævre parkeringskælder, der mindst krævede en mand med stort kørekort. Det havde vi heldigvis. Der var en meget stærk fredagstrafik, men det lykkedes næsten at ramme motorvejen uden de store problemer.

Vores sidste destination på New Zealand var Pahia. Vi kørte i første omgang nordpå til Warkworth, hvor vi holdt ind for at taste GPS’en ind på  Whangerei Falls på Boundary Road. Vi kørte gennem fine villakvarterer i Warkworth og fik et godt indtryk af byen, der nok havde fortjent et længere ophold.
Wellsford fik os endnu engang til at tænke på de små byer i USA. På begge sider af vejen var der lave forretningsbygninger alle med facaden mod vejen og ofte bygget i træ. Et rigtigt Western look.
I Kaiwaka drejede vi fra til Whangarei, der skulle have nogle af de populæreste og smukkeste badestrande i New Zealand. Gjorde et æblestop og nød udsigten. At vi igen kom ud i lidt bjergkørsel, havde vi ikke forventet. Waipu bød os velkommen ethundredetusinde gange, stod der på et skilt ved indkørslen til byen, men det blev kun til en gennemkørsel.
Whangarei er en stor by med en flot grøn park, hvor vi Indtog vores frokost.
Vi fortsatte til Whangarei Falls – et yndet turistmål, hvor man havde lavet et meget flot anlæg omkring vandfaldet med gangarealer, udsigtsplatforme m.m.

På vej til Pahia kom vi igennem  Kawakawa, hvor vi var på det offentlige toilet, Hundertwassers toiletter, opbygget af mosaikker og vaser – et festlig skue midt i fredagstravlheden.

Den normale vej til Pahia var styrtet sammen, så vi måtte tilbage til Kawakawa og køre ad en omvej. Ærgerligt for vi havde lige glædet os til at være tidligt fremme, nu skulle vi lægge flere kilometer til turen.

Vi har i øvrigt oplevet masser af vejarbejder på vores tur rundt på New Zealand. Vejene er stærkt udsatte for de enorme regnskyl, landet tit hjemsøges af.

Pahia er et populært feriested på det nordlige af Nordøen. Vores hotel lå ud til kysten, og udsigten var imponerende smuk. Vi kunne ikke slutte vores tur til New Zealand på en bedre måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *