Sydney

Mandag den 19. marts 2018

Det solskinsrige og varme vejr fortsatte, men i dag med temperaturer omkring de 30 grader. I morgen lovede metereologerne regn, så over morgenmaden besluttede vi at tage til Manly Beach i dag i stedet for den 3 timers bustur rundt i Sydney.

Som det første tog vi hen til Museum Station, da vi var fast besluttede på at tage et tog eller en bus ned til Circle Quay efter vores oplevelse med den lange gåtur i går.

Billetautomaten ville ikke tage vores Visa-kort, så vi fandt en 7 eleven og købte her et Opalkort hver, som kunne bruges både til tog, bus og til Manly færgerne.

Der var 2 selskaber, der sejlede til Manly, en hurtig færge og en billigere færge, der tog noget længere tid. Vi tog den sidste og havde en pragtfuld tur i det meget smukke vejr med en enestående udsigt over Sydney med skyskraberne, Operahuset og Harbour Bridge.

Manly var en rigtig sommerferieturistby med brede gader, souvenirbutikker og forskellige andre butikker. Passagerne fra færgen stilede næsten alle mod stranden, og vi fulgte trop. Udstyret med håndklæder og 6 øl (typisk dansk?) slog vi os ned på den lækre og brede strandbred. Sikken strand, super super. Det var lige noget for os. Strand, hav og vandets temperatur var aldeles pragtfuld, og det blev til et par timer og et par øl – og et par dukkerter i de store bølger, før end vi brød op for at tage tilbage med færgen til Sydney.

I dag lå der et andet stort krydstogtskib i havnen med dansk flag. Vi gik forbi Sydney Contemporary Museum hen til Harbour Bridge, hvor vi så folk på toppen af broen i gang med bridgewalking. Vi befandt os nu i The Rocks, en bydel med flotte gamle huse, og hvor man var i gang med restaurering af gamle pakhuse.
Vi valgte den mere eller mindre opgravede George Street fra, da vi stilede hjemad mod vores hotel, og gik i stedet ad Pitt Street, der var en flot bred gågade med masser af fine butikker.
Det var hele dagen absolut top secret, hvad vi skulle  have til aftensmad, der først blev afsløret, da vi stod foran montren med quiche lorraine og skiveskåret skinke i delikatesseafdelingen i supermarkedet Coles.

Det blev et tungt og mættende måltid.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *