New Zealand – forberedelse og planlægning


Forberedelse og planlægning

I 2016 var vi med vores gode venner i Californien og det vestlige USA. Vi havde så gode erfaringer med at køre rundt i en SUV og bo på hoteller, at vi ikke var i tvivl om, at det også skulle være modellen for vores tur til New Zealand i 2018.

I marts 2017 startede vi med at planlægge turen efter et møde med en rejsekonsulent fra 2 forskellige rejsebureau-er. Vi var også til et informationsmøde, hvor vi fik nyttige og gode oplysninger, om hvad vi skulle se på nordøen og sydøen, og i hvilken rækkefølge vi skulle besøge øerne. Det sidste afhang af, på hvilket tidspunkt af året vi ville rejse. Vi blev anbefalet at rejse i februar/marts måned, da det største lokale feriepres ville være overstået på det tidspunkt, samtidig med at den New Zealandske sommer ikke ville være overstået.

New Zealand strækker sig over flere forskellige klimabælter. Der kan være subtropiske temperaturer på nordøen og meget koldt på sydøen på grund af de mange bjerge. Da vi planlagde vores rejse fra den 22. februar til den 22. marts , fik vi det råd at starte på sydøen med udgangspunkt fra Christchurch. Det var også vigtigt, at afsætte mindst 3 uger på New Zealand. Vi valgte at fordele de 3 uger med 2 uger på sydøen, som har de største naturoplevelser og 1 uge på nordøen. På vej hjem vil vi gøre et 3 dages ophold i Sydney.

Udstyret med forskellige rejsebureauers kataloger, ” Turen går til New Zealand”, kort, oplysninger på internettet og gode råd fra venner, der havde været på New Zealand, besluttede vi ruten, og  gik i gang med at planlægge turen i detaljer.  Hvad ville vi opleve? Hvor skulle vi bo? – og hvor mange overnatninger ønskede vi de forskellige steder? Der blev lavet en “drejebog” for samtlige dage, og med den kontaktede vi 2-3 forskellige rejsebureauer, for at høre, hvad de kunne lave turen for.

Australienrejser kom med et godt tilbud, og vi besluttede at samarbejde med dem. De sørgede for flybilletter, billeje og bookede de fleste hoteller.

Rejseplan
Torsdag den 22. februar 2018
Afgang Aalborg 10.30 – Ankomst København 11.10
Afgang København 12.30 – Ankomst Singapore 07.30

Fredag den 23. februar 2018
Singapore

Lørdag den 24. februar 2018
Afgang Singapore 19.50 – Ankomst Christchurch 10.40

Søndag den 25. februar – Torsdag den 8. marts 2018
Rundtur på Sydøen

Fredag den 9. marts – Søndag den 18. marts 2018
Rundtur på Nordøen

Søndag den 18. marts 2018
Afgang Auckland 08.00 – Ankomst Sydney 09.45

Søndag den 18. marts – Onsdag den 21. marts 2018
Sydney

Onsdag den 21. marts 2018
Afgang Sydney 16.10 – Ankomst Singapore 21.20
Afgang Singapore 23.55 – Ankomst København 06.00

Torsdag den 22. marts 2018
Afgang København 09.15 – Ankomst Aalborg 10.00

Vores rute på Sydøen og Nordøen er trukket op med rødt med angivelse af datoer og overnatningssteder.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *